Paras äänikirjapalvelu 2021

Paras äänikirjasovellus vertailussa - Kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Mikä on paras äänikirjapalvelu 2021? – Äänikirjapalveluita on tarjolla useita ja niiden välillä sopivan palvelun valitseminen voi olla vaikeaa. Hintaeroja ei sovelluksissa juurikaan ole ja jokainen palvelu tarjoaa lukemista lähes rajattomasti. Jokainen palvelu tarjoaa myös ilmaisen 14 päivän kokeilujakson. Mikäli et palvelua halua jatkaa, peruminen onnistuu helposti ja nopeasti verkon kautta. Lue alhaalta äänikirjapalvelujen vertailu ja rekisteröidy parhaaseen äänikirjapalveluun ilmaiseksi

paras äänikirja sovellus

Paras äänikirjapalvelu - Storytel tarjoaa miellyttävän lukukokemuksen

Parhaimmaksi äänikirjapalveluksi olemme valinneet Storytellin, jonka valtava valikoima kattaa 300 000 e – ja äänikirjaa. Vaikka hintaeroja ei äänikirjapalveluiden välillä juuri ole, erottuu Storytel edukseen sovelluksen helppokäyttöisyyden sekä Kids Mode-ominaisuuden vuoksi. Kids Mode antaa mahdollisuuden jakaa tilin käyttöoikeudet yhdelle perheen lapselle ilman ylimääräisiä kuluja. Näiden lisäksi Storytel – äänikirjapalvelusta voit ladata myös rajattomasti kirjoja offline-tilaan, joka on hyödyllinen ominaisuus monessa mielessä. 

 

Suosituimmat äänikirjapalvelut:

1. Storytel

2. Bookbeat

3. Nextory

Ostetuimmat kirjat marraskuussa 2020:

Kotimaiset: Kotkanpesä, Ilkka Remes

Ulkomaalaiset: Peilimies, Lars Kepler

Lapset – ja nuoret: Joulupukin joululoma, Mauri Kunnus

Lähde:Kirjakauppaliitto.fi


1. StorytelRekisteröidy ilmaiseksi tästä

Storytel on pohjoismaiden suurin äänikirjapalvelu. Palvelusta löydät yli 300 000 e – ja äänikirjaa sekä rajattoman lukuoikeuden. Suomen kielen lisäksi palvelusta löydät kirjat vieraskielisenä, kuten ruotsiksi, espanjaksi, italiaksi ja englanniksi. Storytel äänikirjapalvelu tarjoaa monipuolisen valikoiman kirjoja jokaiseen mielentilaan.

Storytel-palvelusta voit ladata rajattomasti kirjoja offline-tilaan sekä lukea useampaa kirjaa yhtä aikaa. Palvelu sopii kaikenikäisille, jotka etsivät viihdettä, tietoa tai jännitystä kirjallisuudesta.

Storytel tarjoaa monipuoliset tilauspaketit. Edullisin palvelu tarjoaa 1 lukijalle palvelun käyttöoikeutta 20h kuukaudessa hintaan 9,99€ / kk. Rajatonta käyttöoikeutta asiakas saa hintaan 16,99€ / kk ja perheelle löytyy kahta erilaista pakettia hintaan 20,99€/kk (2 aikuista 2 lasta) tai 25,99€ / kk ( 3 aikuista 3 lasta). Edullisimpiinkin paketteihin kuuluu Kids Mode, jolla käyttäjätilille voi lisätä yhden perheen lapsen.

Storytelpalvelun voit perua koska tahansa.

Storytel tilauspaketit:
LightUnlimitedUnlimited FamilyUnlimited Family plus
9,99€ /kk16,99€ / kk20,99€ / kk25,99€ / kk
1 Käyttäjä + lapsi1 Käyttäjä + lapsi2 aikuista – 2 lasta3 aikuista 3 lasta
Lue ja kuuntele 20 tuntia kuukaudessaRajaton käyttöRajaton käyttöRajaton käyttö
Storytel- äänikirjapalvelu
 • Yli 300 000 e – ja äänikirjaa
 • Löydät kirjoja myös vieraankielisenä esim. saksaksi, ruotsiksi, italiaksi, espanjaksi ja englanniksi
 • Monipuoliset tilauspaketit joka lähtöön. Joka pakettiin kuuluu Kids Mode, eli käyttäjätilille saat lisättyä yhden perheen lapsen.
 • Voit ladata kirjoja offline-tilaan rajattomasti.
 • Ilmainen 2 viikon koeaika.
 • Voit perua palvelun käytön koska vain.


2.  BookBeat – Kokeile ilmaiseksi

BookBeatin palvelusta löydät yli 200 000 ääni – ja e-kirjaa. Suomen kielen lisäksi löydät kirjoja vieraskieliseksi mm. saksaksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palvelusta voit etsiä uutta lukemista kategorioittain tai vaikka top-listojen perusteella. Palvelu on käyttäjäystävällinen, jonka opetteleminen ei kestä kauan ja palvelu sopii perheen varttuneimmillekin kuin myös lapsille.

Book Beat tarjoaa kaksi lukupakettia. Halvempi paketti maksaa 9,99€ / kk. Käyttöraja on asetettu 20 tuntiin kuukaudessa ja paketti sopii heille, jotka lukevat vähemmän. Toinen paketti on Premium paketti, joka maksaa 16,90€ / kk. Premium paketissa käyttörajaa ei ole vaan voit kuunnella ja lukea kirjoja rajattomasti.

BookBeat -äänikirjapalvelusta voit tilata myös perhetilin, jonka voi jakaa samassa osoitteessa asuvien muiden perheen jäsenteiden kesken. Yksi lisäprofiili maksaa 4,90€ /kk. Yhdellä käyttäjätilillä voi olla jopa 5 käyttäjää. Bookbeat perhetilin hinta määräytyy käyttäjien mukaan.

BookBeat tarjoaa ilmaisen kokeilun 2 viikon ajan. Palvelun voit perua aina kun siltä tuntuu.

Bookbeat tilauspaketit:
BasicPremiumPerhetili
9,99€ /kk16,90€ / kk4,90€ /kk
1 Käyttäjä1 Käyttäjä+ 1 käyttäjä
Lue ja kuuntele 20 tuntia kuukaudessaRajaton käyttöBasic – tai premiumpaketin mukaan.
BookBeat – äänikirjapalvelu
 • 200 000 e – ja äänikirjaa
 • Löydät kirjoja myös vieraankielisenä esim. saksaksi, ruotsiksi ja englanniksi
 • Halvempi paketti vähemmän lukeville hintaan 9,99€ ja rajatonta käyttöoikeutta hakeville hintaan 16,90€
 • Hintaan 4,90€ saat lisäprofiilin, jonka voi jakaa samassa osoitteessa olevan perheenjäsenen kesken.
 • Ilmainen 2 viikon koeaika.
 • Voit perua palvelun käytön koska vain.


3.  Nextory – Rekisteröidy ilmaiseksi

Nextory tarjoaa niin ikään valtavan valikoiman e – ja äänikirjoja. Kiinteällä kuukausimaksulla voit lukea ja kuunnella kirjoja niin paljon kuin jaksat. Palvelusta löydät uusia kirjavinkkejä juuri sinulle. Löydät vanhat klassikot mutta myös viimeisimmät uutuudet. Voit selailla kirjoja kategorioittain ja palvelu ehdottaa sinulle sopivia kirjoja historiasi perusteella. Olit sitten etsimässä jännitystä arkeen tai iltasatuja, löydät palvelusta varmasti etsimäsi.

Nextory tarjoaa 3 erilaista tilauspakettia eri hinnoin ja rajoituksineen. Jokainen palvelu on uusille asiakkaille ilmainen 14 vuorokauden ajan. Nextory äänikirjapalvelu toimii vain puhelimella tai tabletilla.

Nextory tilauspaketit:
PronssiKultaPerhe
9,99€ /kk16,99€ / kk19,99€ -27,99€
1 Käyttäjä1 Käyttäjä2-4 Käyttäjää
Lue ja kuuntele 20 tuntia kuukaudessaRajaton käyttöRajaton käyttö
Nextory – äänikirjapalvelu
 • Valtavasti e- ja äänikirjoja.
 • Löydä klassikkokirjat sekä viimeisimmät uutuudet.
 • Tarjolla 3 erilaista tilauspakettia joka lähtöön.
 • Ilmainen 2 viikon koeaika.
 • Voit perua palvelun käytön koska vain.
 • Toimii vain puhelimilla tai tabletilla.
nextory parhaat kirjat

Nextory parhaat kirjat 2020 - Nextoryn julkaisemat kuunnelluimmat äänikirjat

Aikuiset

 1. Kaikki elämästä(ni) – Antti Holma
 2. Tinder Päiväkirja – Sanna Kiiski
 3. Määmatka ja muita sinkkuelämän ihmeitä – Henriikka Rönkkönen

Lapset

 1. Kaikkien aikojen kirja – Miklu
 2. Traktori joka tahtoi nukahtaa – Carl – Johan Forssén Ehrlin
 3. Heinähattu ja Vilttitossu loman tarpeessa – Sinikka Nopola & Tiina Nopola

Suosituimmat lukijat 2020

 1. Aku Laitinen
 2. Jukka Pitkänen
 3. Krista Putkonen-Örn

Äänikirjat Vertailu - Vertaa paras äänikirjapalvelu ja rekisteröidy sovellukseen ilmaisella koeajalla. 

mikä on paras äänikirjapalvelu 2021

Ilmainen kokeilujakso alentaa kynnystä kokeilla palvelua

Yllämainitut äänikirjapalvelut ovat kaikki maksullisia mutta ne tarjoavat ilmaisen kokeilujakson. Kokeilujakson aikana voit lukea tai ladata kirjoja ja koeajaa palvelu ja päättää onko se sinulle sopiva sovellus. Voit liittyä kaikkiin kolmeen äänikirjapalveluun ilmaiseksi ja vertailla niitä myös keskenään. Paras äänikirjapalvelu löytyy kokeilemalla ja ilmainen kokeilujakso kannattaa hyödyntää.

Äänikirjapalvelut muuttuvat maksulliseksi koeajan jälkeen mutta voit päättää ne helposti ja nopeasti koska vain haluat. Liity vaikka kaikkiin kolmeen yhtä aikaa ja peruuta sovellukset, joista et halua kuukausimaksua jatkossa maksaa. Muista perua tilaus ajoissa, jotta vältyt maksulta, mikäli et halua jatkaa asiakkaana. 

Miten äänikirjapalvelu toimii?

Äänikirjapalveluihin rekisteröityminen on helppoa. Jokainen palvelu tarjoaa 14 päivän kokeilujakson. Voit perua tilauksen helposti koska vain haluat. Kokeile jokainen äänikirjapalvelu ilmaiseksi ja valitse paras äänikirjapalvelu itsellesi.

Vaihe 1 – Rekisteröidy äänikirjapalveluun

Rekisteröidy palveluun ilmaiseksi. Palveluun rekisteröityessäsi sinun tulee antaa tiedot, kuten nimesi, osoitteesi ja luottokortin tiedot. Kokeilujakson jälkeen palvelu veloittaa automaattisesti maksun, mikäli et ole perunut tilausta.

äänikirja sovellus vertailu

Vaihe 2 – Tutustu palveluun

Kokeilujakson aikana voit kuunnella ja lukea kirjoja mielin määrin. Tutustu palveluun rauhassa ja nauti hetkistä e – ja äänikirjojen parissa

parhaat äänikirjapalvelut

Vaihe 3 – Tee päätös jatkatko asiakkaana

Ennen kokeilujakson päättymistä tee päätös haluatko jatkaa asiakkaana. Kokeile vaikka jokainen sovellus ja valitse itsellesi paras äänikirjapalvelu. Muista että maksu veloitetaan automaattisesti, mikäli et peru tilausta.

äänikirjapalvelut vertailu

Kuuntele kirjoja kotisohvallasi tai kotiaskareiden parissa

Äänikirjasovellukset ovat käteviä palveluita, joita voit käyttää kotona sohvalla löhöillessä tai vaikka kotiaskareiden tai lenkkeilyn ohella. Palveluiden käyttö on tehty yksinkertaiseksi lukijoiden mieltymysten mukaiseksi. Voit surffailla eri kategorioiden perusteella etsien itsellesi sopivaa kirjaa tai katso viimeaikaiset uutuudet tai vanhat klassikot. Kun olet löytänyt sopivan kirjan, voit ladata kirjan omaan kirjastoosi. Storytel tarjoaa myös vaihtoehtoa, jossa voit ladata kirjan offline – tilaan. Kun olet lisännyt kirjan omaan kirjastoosi, voit kuunnella tai lukea kirjan sitä kautta. Äänikirjoja voidaan käsitellä play, pause ja kelaus toiminnoilla, joiden avulla käyttö sujuu moitteettomasti. 

Voit kuunnella kirjoja kätevästi samalla kun teet kotiaskareita tai tiskaat. Tiskaamiset ja muut arkiset tehtävät sujuvat mukavammin kun kuuntelet samalla suosikkikirjaasi. Näin saat ikävätkin työt tehtyä iloisin mielin. 

Äänikirjasovelluksia käytetään joko puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Suosituin tapa käyttää äänikirjasovelluksia on puhelin, joka kulkeutuu muutenkin aina mukana kaikkialla. Voit kuunnella äänikirjoja puhelimen avulla missä vain. 

Äänikirjapalveluiden käyttöön tarvitset:
 • Joko puhelimen, tabletin tai tietokoneen
 • Toimivan nettiyhteyden. Huomioi että Storytel – palvelussa voit ladata kirjat myös offline – tilaan. 
parhaat äänikirjapalvelut

Äänikirjojen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti

Äänikirjapalveluiden suosio on kasvanut Suomessa viime vuosina voimakkaasti. Markkinoilla on useita äänikirjapalveluita, joista tunnetuimmat ovat tässä artikkelissa mainitut ruotsalaiset yritykset Storytel, Bookbeat ja Nextory. Markkinoilta löytyy myös kotimainen Elisa Kirja, joka on digitaalinen kirjakauppa. Ruotsalaisista äänikirjapalveluista se poikkeaa siinä, että Elisan kirjat ostetaan omiksi.

Äänikirjapalveluista BookBeat kertoo olevansa markkinajohtaja. Elokuussa 2019 se ilmoitti, että sillä on Suomessa yli 100 000 maksavaa käyttäjää. Vuosien 2018 ja 2019 vaihteessa luku oli 70 000, joten kasvu on ollut voimakasta. BookBeat kertoi samalla myös, että yhtiön liikevaihto yli tuplaantui vuodentakaisesta kolmannella kvartaalilla. 

Tuorein tulokas Nextroy kertoi syyskuussa 2019 myös voimakkaasta kasvusta. Palvelu rantautui Suomeen kesällä 2018 ja yhtiö ilmoitti, että sen käyttäjämäärä oli yli viisinkertaistunut vuoden 2019 alusta. Storytel ei ole kertonut Suomen lukuja, mutta heinä – syyskuussa vuonna 2019 sillä oli yhteensä 736 000 maksavaa asiakasta pohjoismaissa. 

Parhaat äänikirjapalvelut ja niiden kävijämääriä

äänikirjapalvelut vertailu
 • Storytel – Yli 800 000 maksavaa asiakasta maailmassa
 • BookBeat – Yli 150 000 Suomessa
 • Nextory – Yli viisinkertaistunut käyttäjämäärä vuosina 2018 – 2019

Myös kustantajat reagoineet äänikirjojen suosioon

Äänikirjojen kasvava suosio ollaan huomioitu eri kustantamoissajotka ovatkin reagoineet voimakkaasti äänikirjabisnekseen mukaan lähtemiseen. Fyysisten kirjojen myynti on viime vuosina laskenut ja kustantajat näkevätkin äänikirjojen kaupalliset mahdollisuudet suurenaYksi bisnekseen mukaan lähtenyt kustantaja on muutama vuosi sitten kirjamarkkinoille ilmestynyt Aula & CoKustantamo lähti välittömästi tekemään perinteisistä kirjoista äänikirjaversiotajoka myös kannattiKustantaja Niko Aula sanooettä äänikirjapalvelut ovat kasvaneet valtavan suosituksiHän myös kertooettä muutama heidän tuotteensaerityisesti Auschwitzin tatuoijaon saanut valtavasti menestystä.

Aula kertooettä kustantajalle äänikirja merkitsee toista painokulua ja että kustantamossa mietitään tarkkaanmitkä teokset kannattaa tehdä myös äänikirjaversioksiHän mainitseeettä äänikirjan lukijalla on valtava merkitys kirjan suosioonMikäli lukija on huonoei hyväkään kirja menesty palvelussa ja kirja kuoleeAula uskooettä äänikirjamarkkinat kasvavat nykyisestä vielä moninkertaisiksiSuomessa odotettiin e-kirjojen menestystä pitkäänjoka ei koskaan käynyt toteenVasta äänikirjojen ilmestyttyä kunnolla markkinoillealkoi alalla tapahtuaVain kolmessa vuodessa äänikirjojen suosio nousi valtavaan osaan koko suomalaisesta kirjamyynnistäAulan mukaan Aula & Co kustantamon kirjamyynnistä ääni – ja e-kirjojen osuus oli 30-40 prosenttia vuonna 2019

Vuonna 2019 kaikkien kustantajien äänikirjamyynti yhteenlaskettuna oli jopa kuusi prosenttia markkinoistajoka vastaa noin 15,5 miljoonaa euroa.

Lue koko artikkeli täältä

Tilastoja painetuista -, e - ja äänikirjoista

Äänikirjat kohottavat aivojen hyvinvointia

Äänikirjojen tuomista hyödyistä ollaan keskusteltu paljon. Esimerkiksi tässä artikkelissa aivotutkija Minna Huotilainen kertoo, että tietokirjojen kuunteleminen on mahtavaa aivojumppaa. Tarinalliset tietokirjat, jotka tempaisevat mukaansa, on hyvä yhdistää esimerkiksi ulkoiluun ja kävelyyn. Näiden asioiden yhdistäminen tekee keholle hyvää, kun uutta opittavaa ja fyysistä tekemistä saadaan samassa paketissa.

Huotilainen mainitsee, että rauhallisesti etenevä tarina rauhoittaa kuuntelijan fysiologiaa, joka ilmenee pulssin hidastumisena ja verenpaineen laskemisena. Toisaalta jännittävät ja nopeat tarinankäänteet sekä nopea lukutapa voivat nostaa fysiologista valmiutta kehossa. Huotilainen opastaa kuuntelemaan rauhallisia äänikirjoja ennen nukkumaanmenoa, joka valmistaa kehoa syvään ja hyvään uneen. Äänikirjat lähes pakottavatkin rauhanomaiseen etenemiseen tarinassa, sillä lukutahtia ei itse voi määrätä. 

Äänikirjat vapauttavat kädet tekemään pieniä askareita kodissa. Aivotutkija Huotilaisen mukaan pienten kotitöiden tekeminen äänikirjojen kuuntelemisen ohella kannattaa, sillä pienet askareet mahdollistavat kuulonvaraisen materiaalin vastaanottamista. Huotilainen mainitsee, että kuulomuisti vaikuttaisi toimivan paremmin, kun vaativien tietokirjojen tai monimutkaisten tarinan kuuntelun ohella touhutaan pieniä askareita käsillään tai kehollaan. Mikäli jokin kohta kirjassa menee ohi, voidaan siihen aina palata kelaamalla ja kuunnella osa uudestaan. 

 

Aiheeseen liittyvät uutiset

Äänikirja palvelu Storytel vaikeuksissa

Julkaistu 14.08.2021 Mikrobitti.fi

Storytel äänikirjapalvelulla alkuvuosi on ollut hankala. Se on ollut Ruotsissa yksityissijoittajien myyntilistan kärjessä. Osakekurssi on laskenut vuoden alusta jopa n. 30 prosenttia. Sen liiketulos oli tappiolla jopa 134 miljoonaa kruunua huhti – kesäkuussa.

Vuoden takaisella vastaavalla jaksolla tappiota tuli 60 miljoonaa kruunua. Analyytikot arvioivat liiketappioksi n. 72 miljoonaa kruunua mutta kova tappio oli lähes tuplat arviosta.

Storytel julkaisi käyttäjämäärät heinäkuun alussa, jonka mukaan huhti-kesäkuun aikana maksavia tilaajia oli 1 625 000. Määrä kasvoi edellisen vuoden vertailujaksosta 369 000 käyttäjällä. Sen striimaustulot olivat 545,5 miljoonaa kruunua, joka oli reilusti enemmän kuin viime vuoden 459,1 miljoonaa kruunua. Käyttökateprosentin arvioidaan jäävän -6 ja -8 prosentin välille. Aiemmin yhtiö arvioi tämän olevan – 5 ja 0 välillä. Storytelin toimitusjohtaja Jonas Tellander mainitsee, että tekijät taustalla ovat markkinointikustannukset erityisesti Puolassa, Suomessa ja Alankomaissa.

Synkästä alkuvuodesta huolimatta vuoden positiivisiin uutisiin kuuluu toukokuussa julkistettu Spotify – yhteistyö. Palvelu tulee tarjoamaan Storytelin käyttäjille mahdollisuuden kuluttaa Storytelin äänikirjoja Spotifyssä. Näin Storytel saa uuden kanavan omaan tilaajahankintaan. Uuden ominaisuuden kerrotaan tulevan käyttöön myöhään tänä vuonna